2014. december 18., csütörtök

A védelmező kritika



A védelmező


Denzel papa kinyírja a komplett orosz maffiát, amiért egy strici elbánt a kiskorú örömlánnyal. Köszönöm, hogy elolvastad, további szép napot!


Na jó, ennél kicsit bővebben beszéljük át a dolgokat, de A védelmező lényegében erről szól. Dugig van sablonokkal, elképesztően kiszámítható faék egyszerűségű B-film, amiben az a jó, hogy tökös és az a rossz, hogy nagyon komolyan veszi magát. 


Robert valami ügynökségnek dolgozott, ma már egyszerű melós és nyugis életet él. Amikor brutálisan elbánnak egy kiskorú örömlánnyal, ő a kezébe veszi a dolgokat és bosszút áll. Persze a maffia sem hagyja annyiban a dolgot. 

Millió ilyen bosszúfilm készül, úgyhogy a részletes elemzést inkább kihagynám. Miben ad mást A védelmező? Sajnos nem sok dologban. Leginkább abban, hogy kemény és szépen a pofánkba nyomja az erőszakot. Ez jót is tesz neki, feszültséget generál és feldobja az egysíkú cselekményt. Igen ütős kis darálásba megyünk a film végéhez közeledve, van itt fúró, sövényvágó, üvegszilánk szóval egy laza kis mészárszékbe csöppenünk. A jó és a rossz oldal a végleteket mutatja, a jó nagyon jó, a rossz nagyon rossz. A karaktereik működnek, megvan köztük az ellentét, az éttermes fenyegetőzés pedig egész király jelenet lett.
A védelmező ezt leszámítva nem ad különösebb extrát, sőt néha nagyon elmegy a röhejes irányba. Ez a mögöttem robbanás, kemények nézek, titokzatos hős cucc a John Wickben sokkal jobban működött. Ott is néha nagyon elszálltak, de nem akartak egy kicseszett szuperhőst csinálni a főszereplőből. Itt azonban Robert tényleg egy olyan erőt képvisel, amivel megenné reggelire a Bosszúállókat és az Igazság ligáját. Egy nyugdíjas ügynök ne nyírja már ki az orosz maffiát, még ha olyan rohadt kemény is, mint a hősünk. Értem én, hogy nem szabad komolyan venni, de sajnos a film semmit nem tesz annak érdekében, hogy így legyen. 


Denzel Washington zúz, de ehhez nem nagyon kell színészkedni. Csókás Márton szintén nagyon keményen tud nézni, mondjuk elég korrekt gonosz volt, ezt kár tagadni. Chloe Moretz viszont nem tudom miért vállalta el ezt a szerepet?


A védelmező egy korrekt B-film, ami nagyon badass akar lenni, de nem mindig jön össze neki. Viszonylag szórakoztató és a lendülete képes magával vinni a nézőt, de ez egy olyan film, amit egy kereskedelmi csatorna minden hétvégén lead egyik este. A műfaj kedvelői azért bírni fogják, aki egy kis agyatlan keménységre vágyik az is meglesheti. Bár azoknak ott a John Wick.

Összegzés:

Színészek: 10/6
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/6

Végítélet: 63%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése