2014. november 20., csütörtök

Stretch kritika



Stretch


Hollywoodban csupa elmeroggyant, degenerált idióta él. Ebből általában elég komor filmek szoktak születni, de Joe Carnahan inkább a poénos oldalát fogta meg az egésznek. És milyen jól tette. 


Stretch élete egy nagy rakás szar. Még mindig az exét üldözi, limuzinsofőrként dolgozik és képtelen egy értelmes célt találni magának. Legújabb kuncsaftja egy őrült milliárdos, aki mindenféle furcsa szívességet kér tőle. Hősünk mindezt megteszi, cserébe a 6000 dolláros jattért, amivel törlesztheti a számláit. Persze az este nem úgy sül el, ahogy azt tervezte.


Továbbra sem győzöm hangsúlyozni, hogy hol vannak az efféle filmek? Miért a kukából kell kihalászni őket és miért nem kapnak egy kicsit nagyobb visszhangot? Tény, hogy egy elképesztően beteg, teljesen hihetetlen és realitást nélkülöző agymenést kapunk, amire nem mindenki vevő, de a Stretch pont emiatt egyedi és nem csak egy kommersz akció-vígjáték. A másfél órás játékidő végig pörög, mi pedig élvezzük ezt az elképesztően szórakoztató lidércnyomást. Hogy mitől működik a film? Egyfelől a már említett pörgéstől, de ki kell emelnem a zseniálisan zakkant karaktereket és a szintén pazar dumáikat. Például amikor milliárdosunk rendel három örömlányt és egyszer csak megszólal: - „Az ott középen, amiket a szájával és a torkával csinál, azt hihetnéd, hogy valamelyik őse egy pitonnal baszott.
Ezek alapján fel lehet mérni, hogy az itt látható állatságok ember kívánnak, de az egész cselekmény annyira ellazítja és feldobja a nézőt, hogy hihetetlen. A Stretch igazi agykikapcsolós bűnös élvezet. A végére kicsit elveszti az erejét és egy túl hollywoodi húzással majdnem elcsesz mindent, de szerencsére akkora baj nincs. 


Patrick Wilson király, Ed Helms remekül szellemeskedik (ha-ha), de Chris Pine viszi a prímet, aki még soha nem volt ennyire őrült és zseniális. Persze kár lenne elmenni a szuper cameók mellett, ugyanis feltűnik pár szebb napokat is látott sztár. 


Méltatlanul mellőzött film a Stretch, ami 2014 egyik, ha nem a legszórakoztatóbb filmje! Egy másodpercre sem szabad komolyan venni, és szerencsére Carnahan nem is próbál komolykodni. Végig pörgünk és nagyokat röhögünk a címszereplő beteg éjszakáján, amit mindenképp érdemes meglesnie annak, aki egy kis ínyenc agymenésre vágyik!

Összegzés:

Színészek: 10/7,5
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/8

Végítélet: 75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése