2014. szeptember 4., csütörtök

Így neveld a sárkányodat 2 kritika



Így neveld a sárkányodat 2


A DreamWorks továbbra is erősen kapaszkodik. A sárkányos filmjük első része is szuper lett, a folytatás aztán a bevett „mindenből többet” formulát követte. És milyen jól tette!


Hibbant-sziget lakói boldogan és békében élnek a sárkányaikkal. Hablaty és Fogatlan új helyeket fedeznek fel, ám egy nap olyan titokra bukkannak, ami megváltoztatja mindegyikük életét. Ráadásul a mániákus Drákó sárkánysereget toboroz és le akarja igázni a szigetet.


A folytatás ott nyeri meg az embert, hogy a lényegre fókuszál: a sárkányokra. Végre valakinek leesett, hogy persze fontosak az emberi karakterek, de mindig őket látjuk, ezekben a misztikus lényekben pedig rengeteg potenciál van. Ehhez mérten kapunk belőlük egy rakásra valót hierarchiába osztva és viszik is a filmet. A cselekmény egy másodpercre sem áll le, végig eszeveszett módon pörög és hihetetlen változatos. Poénból nincs sok, de fogunk mosolyogni, a dráma tökéletesen van adagolva, a lényeg azonban az akción és a kalandokon van. Rengeteg olyan részt látunk, amikor lényegében semmi sem történik, csak nézzük a sárkányokat, ahogy repkednek és játszanak egymással. És működik! Mi is szabadok vagyunk, és szinte érezzük ahogy a szél átjárja minden porcikánkat egy-egy repülés alkalmával. Az emberi szereplők annak ellenére, hogy kissé felszínesek, remekül ki vannak dolgozva, a jókat szeretjük, a gonoszt megvetjük. Ki kell emelnem a látványt is, ami elképesztően jó. Animációs filmnél ritkán látni ekkora méreteket öltő monumentalitást. Az egyetlen problémám, hogy bár a zene jó, mégis gyakran pofátlanul nagy teret engednek neki, ami elvonja a figyelmet a jelenetről.


Az Így neveld a sárkányodat második része tipikusan az a film, amit nem nagyon lehet nem szeretni. Minden korosztály megtalálja benne a maga számára fontosnak vélt üzenetet és másfél órán keresztül szuperül szórakozunk. Mindezt szájbarágás, giccs és sablonzuhatag nélkül. Így kell animációs filmet forgatni!

Összegzés:

Színészek: -/-
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/9

Végítélet: 82%   

1 megjegyzés:

  1. Pedig szerintem ez nem volt jo. Az elso nekem tetszett, tok szeretnivalo volt, ez meg egy rosszul megirt kozepes film lett ami semmit nem tesz hozza az elsohoz.

    VálaszTörlés