2014. augusztus 26., kedd

Rossz szomszédság kritika



Rossz szomszédság


Seth Rogen a vígjáték berkein belül megbízható névnek számít. Persze ő is szeret ízléstelenkedni, de mindig meg tud nevettetni a stílusával, gondoljunk csak a Felkoppintva, 40 éves szűz, Zack és Miri pornót forgat vagy az Itt a vége sikerére. Az új filmje sem vall kudarcot szerencsére.


Mac és Kelly boldogan, de kissé unalmasan élnek, van egy babájuk, ám a szomszédba egy diákklub költözik. Ők pedig, mint tudjuk szeretnek bulizni, ami szépen lassan konfliktusokhoz vezet. 


Az alapszituáció rendben van, ráadásul a film mindkét szálat (fiatal vs felnőtt) tisztességgel kibontja. Bepillantást nyerünk abba, hogy mennyire jó fiatalnak lenni és mennyire rossz a kisgyermekes szülőknek. Persze mindkét félnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ami lényegében közhelyekből táplálkozik, de nincs ezzel gond. A karakterek korrektek, Mac és Kelly aranyosak együtt, az pedig külön élményszámba megy, amikor buliznak. A másik oldalon Teddy és Pete párosát kell kiemelni, a két alfahím hozzák a zsánerre jellemző sztereotípiákat és persze a poénokat. És ha már a poénoknál járunk. A paletta változatos, rengeteg az ütős beszólás, a szuper helyzetkomikum, de mondjuk a mellfejést elhanyagolhatták volna, bár az utána levő szójáték ütött. A folyamatosan váltakozó vicces jelenetek ellenére is azt mondom, hogy a Rossz szomszédság nem az a film, amin röhögő görcsöt fogunk kapni. Szó se róla szórakoztató alkotással állunk szemben, csak egyszerűen kevés az igazán vicces jelenet. A szinte folyamatos mosolygás szerencsére még így is garantált.


Seth Rogen hozza a formáját, Rose Byrne az elején nagyon irritált, de aztán megszoktam, a prímet viszont Zac Efron és Dave Franco viszi. Efron egyre okosabban választ szerepeket és ügyesen lavírozik a drámák és a vígjátékok közt. Franco pedig tiszta bátyja.


Nem váltja meg a világot a Rossz szomszédság, de el lehet röhögcsélni rajta és végig leköti az embert. Szórakoztató, a karakterekben van bőven potenciál és a sablonokat is igyekszik elkerülni. Nem mindig sikerül, de legalább próbálkozik. Ezzel pedig már ki is emelkedik az átlagból.

Összegzés:

Színészek: 10/7,5
Zene: 10/6,5
Kategórián belül: 10/7

Végítélet: 69%       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése