2014. augusztus 2., szombat

Azonosság kritika



Azonosság


Nekem ez a film valahogy kimaradt és valami jó kis thrillert szerettem volna látni ütős csavarokkal. Szerencsére nem kellett csalódnom.

A történet két szálon zajlik, az egyikben egy többszörös gyilkos tárgyalásán járunk, ahol is emberünkre rá akarják bizonyítani az elmebetegséget, ezzel kerülve el a kivégzést. A másikon néhány ember egy motelban ragad a nagy vihar miatt és kisvártatva szépen elpatkolnak egyesével.


Mondanom sem kell, a két szál közti összefüggés szolgáltatja majd a megoldást, de erre a film utolsó harmadáig várnunk kell. Nem mondom, hogy nem kikövetkeztethető, de az Azonosság még ennek ellenére is gyönyörűen eljátszik a néző idegeivel. A gyilkosságok brutálisak és tele vannak misztikummal. Tudjuk, hogy a tettes ott van a motelban rekedtek között, de egyszerre mindenki és senki sem gyanús. A cselekmény pörög és nem ül le egy percre sem, a másfél órás játékidő tökéletesen ki van töltve. A feszültség tapintható és egy-egy ijesztő jelenet is borzolja a kedélyeket, csakhogy ne legyünk nyugodtak. Aztán érkezik a csavar, ami üt, de nem akkorát mint kéne, a zárás aztán még jobban megzavarja az állóvizet, ami szintén remek, de ismételten kikövetkeztethető, ráadásul kicsit logikátlan is. 

A színészek korrektek, és tele vagyunk nagy nevekkel, úgymint: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes, Rebecca De Mornay és így tovább.


Összességében egy kicsit TV-filmes hatású, de teljesen korrekt thriller az Azonosság, ami feszült, izgalmas és csavaros, holott néhány logikai bukfenc azért akad benne. A zsáner kedvelői azért lessék meg okvetlenül, de mindenkinek ajánlom, aki szereti misztikumot és szeret izgulni!

Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 72%   

1 megjegyzés:

  1. Amilyen hangulatos és rejtélyekkel teli volt a "megoldásig", annyira felemás lett azután.

    Pozitívum, hogy nem teljesen légből kapott a csavar: pl. a születésnap, de egy másik zárásnak jobban örültem volna

    VálaszTörlés