2014. augusztus 6., szerda

A Haunted House 2 kritika



A Hounted House 2


Wayans bácsi ismét lecsapott és egy évvel az első rész után össze is hozatta a folytatást, hasonlóan „magas” színvonalon.


Történet megint nincs, illetve egy horrorsablon azért akad. Egy év telt el a megszállós incidens óta, Malcolm új nőt szerzett és új házba költöznek. Persze jönnek a démonok is.


A filmnek konkrétan ismét nincs értelme és különböző gegeket és agyonhasznált jeleneteket ismételget. Az első részben Malcolm egy plüssállattal fajtalankodott, most a Conjuringban látott babát dugja meg minden lehetséges módon. A poénok nagy része alapjáraton a szexre épül, de rengeteg rasszista sztereotípia is helyet kap. Aztán van itt még bunyó egy kakassal, kilapított kutya és így tovább. Néhány aktuális popkultúrás fricskán lehet mosolyogni, de a Hounted House 2 hasonlóképpen nem vicces, ahogy az első rész. Mondjuk a Katasztrófa, Vámpíros, Bazi nagy filmeknél még így is jobban szórakoztam adott esetben, már ha ezt annak lehet nevezni. 


A cselekmény leginkább a Sinister és a Conjuring sikerét lovagolja meg és figurázza ki, ami helyenként egész szépen összejön, de a 80 perces játékidő kimondottan hosszúnak tűnik a folyamatos öncélú ökörségeket látva. Reméltem, hogy legalább egy kicsit feldob majd ez a könnyed paródia, de sajnos néhány mosolyon kívül mást nem tudott kicsikarni belőlem…

Összegzés:

Színészek: 10/3
Zene: -/-
Kategórián belül: 10/3,5

Végítélet: 35%
  

1 megjegyzés:

  1. Nem neked való film. Természetesen nem másnaposok szint, vagy valami szakmailag is elismert színvonal, de ez, illetve nem is ez hanem inkább az 1 rész nálam simán a top10 vígjátékba benne van. Ez is baromi jó lett kritika ide vagy oda.

    VálaszTörlés