2014. július 27., vasárnap

Top 10: Trónok harca szereplők



Top 10: Trónok harca szereplők


Napjaink legnépszerűbb sorozata számos remekül kidolgozott, összetett karaktert tartalmaz. Pont ezért nehéz összegyűjteni közülük tízet, akik a legközelebb állnak hozzám. Egy ilyen lista azért is kemény dió mivel nehezebb benne objektívnak lenni és sokkal jobban látszik rajta a néző ízlésvilága. No, de elég a szavakból, csapjuk bele!



10: Davos Seaworth
Egy egyszerű csempész, aki azért érdekes jellem mert feltétel nélkül lojális Stannishez. Tanult a hibáiból és a múltbéli tapasztalatai sokszor segítik. Én mégis azért csípem nagyon, mert az agymosott és végtelenül befolyásolható Stannist képes meggyőzni az igazáról és remek beszélőkéjével az épelméjűség határain belül tartja. 




9: Ygritte
Tündéri tüzes leányzó a Fal másik oldaláról, aki harciasságával, keménységével és érzékiségével sokunk szívébe belopta magát. Túl nagy szerepe nincs a sorozatban, nem mozgat hegyeket és nem forgatja úgy a nyelvét, ahogy mások Westerosban. Azért egy örök-érvényű beszólása mégis van, amit azóta is rendre emlegetünk: „Nem tudsz te semmit, Havas Jon”.




8: Jorah Mormont
Egyértelműen a Dany szál legérdekesebb és legsokszínűbb jelleme. Gyengéd szálak fűzik Daeneryshez, aki természetesen nem viszonozza ezt és csak barátként tekint rá. A fiatal és meggondolatlan lánynak persze szüksége van rá! Rengetegszer húzta ki a csávából és még ennél is több alkalommal látta el bölcs tanácsaival. Daenerys sehol sem lenne nélküle! Az ő története pedig egy új aspektusba került a negyedik évad végén.




7: Eddard „Ned” Stark
Annak ellenére, hogy csak az első évadban szerepelt, mély nyomot hagyott Westerosban. Ő a megfontolt, bölcs mégis határozott és kemény férfi manifesztuma. Imádja a családját, bármit megtesz értük, de remek politikus és kiváló harcos is egyben. Nem feltétlenül a legizgalmasabb karakter, de nem lehet nem szeretni. Ja és persze hozzá köthetjük a szintén szállóigévé vált mondatot: „Winter is coming”!




6: Petyr „Kisujj” Baelish
Biztos vagyok benne, hogy sokan gyűlölik, de én pont azért szeretem, amiért a legtöbben megvetik. Kisujj egy igazi áskálódó, kétszínű kígyó, akiben akkor sem bíznék meg, ha az életével lenne az adósom. Mégis egy zseni, aki minden helyzetből kivágja magát és sokkal több szálat mozgat, mint azt elsőre hinnénk. Gyenge pontja persze neki is van, az ő szívét is el lehet rabolni.




5: Lord Varys
A negyedik évadban sajnos kissé eltűnt, de szerencsére akadt néhány fontos pillanata, főleg a végén. Amit Kisujjról írtam, az rá pepitában igaz. Egész Westerosban vannak „madárkái”, akik mindenről informálják, így eleve óriási hatalom birtokában van. Rá se bíznám az életem, de a kellő pillanatban mindig ott van, hogy segítsen, vagy épp ártson. Még félelmetesebbé teszi, hogy Kisujjal szemben neki nincs gyenge-pontja. 




4: Jaime Lannister
Az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb karakter a sorozatban. Azt hiszem nem túlzás, hogy ő ment keresztül a legnagyobb jellemfejlődésen a kezdetek óta. Egy utolsó féreg volt, aki nem kímélt senkit, mindeközben végtelenül arrogáns és az ikertestvérével folytat szexuális viszonyt. Aztán átélt egyet s mást, új emberek ismert meg és jóval tisztábban látja a helyzetet. Természetesen kutyából nem lesz szalonna, de Jamie az egyik legszimpatikusabb szereplője ennek a játéknak. 




3: Arya Stark
A „fiús” lány, akit sokkal inkább a fegyverek érdekelnek, mintsem a csillogó ruhák és az udvari intrikák. Rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, de ahelyett, hogy összetört volna, csak még erősebbé vált. Bosszúszomjas kis fenevad, aki végtelenül bátor és céltudatos, az apja pedig büszke lenne rá!




2: Sandor „Véreb” Clegane
Véreb egy igazi gazember, hiába a királyi testőrség egykori tagjáról beszélünk. Nála a pénz dominál, de a zord külső és a rengeteg erőszak mögött egy érző szív lapul. Na jó, ez enyhe túlzás, de a kettejük kapcsolata Arya-val, tökéletes volt. Folyamatos civódás, mégis egymásra utaltság és persze védelem. A Véreb nyers és magasról tesz rá ki az uralkodó, én pedig pont emiatt az egyszerűség és lázadó hajlam miatt imádom! 




1: Tyrion Lannister
Úgy gondolom ez most nem lepett meg senkit. Különösebb magyarázatra nem is szorul Tyrion győzelme, hisz minden szempontból különleges. Egy törpe, aki folyton iszik, és bordélyokba jár, közben hihetetlen aggyal rendelkezik és mindenki eszén képes túljárni. Ő is rengeteget változott, szerelembe esett, csalódott, gyilkolt, megvédte a hazáját. A képmutatást és az árulást azonban ő sem képes tolerálni, a negyedik évad végére pedig egy igen tökös, de lelkileg szétcincált Tyriont kaptunk. És hol van még a vége!

1 megjegyzés:

  1. Nem is értem, hogy Joffrey hogy maradhatott ki :) Olyan jóravaló szimpatikus fiatalember :D

    VálaszTörlés