2014. június 15., vasárnap

A Lego-kaland kritika



A Lego-kaland


A Lego mindig is olyan kreativitásra sarkalló játék volt, amit nemtől és kortól függetlenül lehetett játszani. A hozzá kapcsolódó film szintén ezt az álláspontot hivatott erősíteni, méghozzá a márkától megszokott magas színvonalon. 


Emmet a Lego városban él és semmi különleges nincs benne. Dolgozik, azt teszi, és azt szereti amit elvárnak tőle, ami elfogadott. Aztán talál egy elemet, amitől egy csapásra megváltozik az élete és kiválasztott lesz. Az egykori munkaadója, Lord Business ellen kell fordulnia, aki mindent ki akar irtani, ami egy kicsit is furcsa.


A Lego kaland azért király, mert hihetetlenül aktuális. A mondanivalója kissé szájbarágós, de piszkosul illik a mai társadalmi képbe. Hallgass olyan zenét, öltözködj úgy, csináld azt, ami normális, légy robot és cseppet se legyél kreatív, mert az veszélyes. Emmet ehhez mérten egy infantilis idióta módjára viselkedik, akit legszívesebben megfojtanánk, de szépen lassan rájön, hogy különleges. Persze a higgy magadban közhely megint előkerül, de egy fene, elnézzük. Méghozzá azért nézzük el, mert a másfél órás játékidő elképesztően pörög. Végig kalandozunk, amire rátesz egy lapáttal, hogy a film dugig van zseniális karakterekkel. Feltűnik Batman, Superman, Gandalf, Han Solo, Shaq és ők csak az ismert nevek, ugyanis Lucy és Vitruvius is hatalmas arcok. A poénok közt akadnak nagyon gyerekesek, mégis többször hangosan felnevettem. Annyira agyament, komolytalan, mégis zseniális sziporkákat hallunk és látunk, amik garantálják, hogy egy percre se kalandozzon el a figyelmünk. A végére aztán kapunk egy kis Toy Story-s áthallást, de ez cseppet sem hat lopásnak, sőt marha jól áll a Lego kalandnak. 


Egy szó mint száz, manapság kevés az ennyire kreatív, vicces és szórakoztató animációs film. Oké, hogy a Jégvarázs volt a legnagyobb sláger tavaly, de a Lego kalandban sokkal több ötlet és szív van, és ami a legfontosabb: egyedi. Aki nem látta pótolja, mert ez szupi-szuper!


Összegzés:

Színészek: -/-
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/9

Végítélet: 81%    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése