2013. december 21., szombat

Red 2 kritika



Red 2



A Red első része amolyan tipikus bűnös élvezet volt. Kicsit buta, ellenben iszonyú badass akciófilm volt, remek karakterekkel és jó kis poénokkal. A folytatás ugyanezt az irányvonalat hivatott követni kisebb-nagyobb változtatásokkal. Az eredmény pedig újfent egy kis bűnös élvezet!


Frank visszavonult és Sarah-val él, élvezi a nyugdíjas életet. Aztán feltűnik Marvin és összeesküvést szimatol. Senki nem veszi komolyan, de amikor beüt a ménkű, akkor már nincs mit tenni. Az öregeknek menekülniük kell, régi barátságokat feleleveníteni és megállítani egy újfajta tömegpusztító fegyvert.


Az alapfelállás nem változott, egy tipikus zsánerfilmmel van dolgunk, amit az öregek dobnak fel. Ebben a tekintetben pedig egyszerre felül és alul is múlja az első részt a folytatás. Felül, mert Marvin, Victoria, Ivan és Bailey király arcok és alul, mert túl nagy teret engedtek Sarah-nak, akik egy idő után kedvelhető, de gyakran viselkedik infantilis idiótaként. Persze kellett valami központi szál az akción kívül, ami adott esetben a párkapcsolatban merül ki, de szerintem ezzel a kelleténél többet foglalkoztak. A Red 2 bőven élvezhető lett volna ezek nélkül a nagy igazságok nélkül is.
A cselekmény pörög, még akkor is, amikor éppen nem záporoznak a golyók és nem rúgják szét valaki seggét. Folyamatosan jönnek az újabb és újabb karakterek, amik egyfelől remek poénforrások, másrészt változatosabbá teszik az összképet. Ezeket pedig váltják az ütős akciók, amik külön unikumszámba mennek, mivel nem épp mai csirkék hajtják őket végre.
Ennek ellenére a Red 2 nem több egyszerű kikapcsolódásnál, mivel valami egészen hihetetlenül komolyan vehetetlen. Itt most nem a „kézifékes kanyarral felém közeledő kocsiba úgy pattanok be, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne” címszó alatt futó badass dolgokra gondolok, hanem arra, hogy tényleg ostoba és logikátlan dolgokkal találkozunk. Ezek nem vágják taccsra a filmet, mert az szórakoztat, de néha azért jókat röhögtem, néhány dolgon. 


Bruce Willis azt hozza, amit várunk tőle, de nagyjából mindenki lenyúlja előle a showt, így John Malkovich, Helen Mirren, Anthony Hopkins és persze Brian Cox. A többiek sem rosszak, de a veteránok viszik a prímet.


Bár az első rész valamivel jobban tetszett, a folytatás is korrekt lett, noha nem szabad tőle sokat várni. Az agyat szigorúan kikapcsolni és átadni magunkat az önfeledt marhulásnak. Ha ez sikerül, a Red 2 garantáltan el fogja érni a célját, azaz szűk két órányi kellemes pusztításban részesít minket néhány különösen veszélyes nyugdíjassal karöltve. 

Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/6,5
Kategórián belül: 10/6,5

Végítélet: 67%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése