2013. november 7., csütörtök

Machete gyilkol kritika



Machete gyilkol



Robert Rodrigueznek végképp elmentek otthonról! Szentül elhatározta, hogy eposzt varázsol a Machete sorozatból és minden b-filmes sablont felhasznál, hogy aztán agy ne maradhasson épségben ezután a bő másfél óra után. Oké néha kell ilyen is, de nem kéne átesni a ló túloldalára.


Machete azt a feladatot kapja az elnöktől, hogy nyírja ki a meghasadt személyiségű pszichopatát, Mendezt. Hősünk elvállalja a küldetést, ám vérdíjat tűznek ki mindkettejükre, így egy rakás bérgyilkos ered a nyomukba. 


A Machete gyilkol tipikus trashfilm. Nem akar komoly lenni (bár hadoválnak benne valamit a média butító hatásáról, de minek), ennél keményebb nem is lehetne, kvázi az annyira szar, hogy az már jó kategóriába esik. A gond csak az, hogy egy darabig működik csak mindez. Vannak itt jó ötletek, a cselekmény pörög ezerrel, de félúton valahogy elfogy a szufla és már nem botránkoztat meg, hogy a mexikói James Bond egy helikopter rotorján pörögve kaszálja le az ellenfeleit. Ezen felül kapunk röhejes (bár kétségtelenül vicces) nyúlásokat az Alkonyattól pirkadatigból, a Mad Maxből és a Star Warsból is. Azon szintén ne lepődjünk meg, hogy a filmnek semmi értelme, logikája, még úgyis cafatokra lehetne tépni, hogy direkt lett szarra csinálva. Ez az a bizonyos két szék közt a pad alá eset. Ennek ellenére nem tudom utálni, mert szórakoztatott! A brutális akciók, a poénok (bár a Machete don’t… kicsit sok volt), viszik előre a cselekményt, de a legnagyobb erény egyértelműen a karakterekben rejlik. Mendez úgy zseniális, ahogy van, a Kaméleon szintén telitalálat, az elnök hatalmas arc és persze a főgonosz Voz is megér egy misét. Ezek a félkegyelműek pedig megmentik a filmet a teljes kudarctól, de attól kicsit félek, hogyha lesz folytatás… márpedig lesz, az űrben!


Danny Trejo hozza amit kell, de hiába ő a főszereplő, a többiek lenyúlják a show-t. Mel Gibson, Demian Bichir, Charlie Sheen és Antonio Banderas. A csajok dögösek, főleg Amber Heard néz ki embertelenül jól, de Michelle Rodriguez és Sofia Vergara sem panaszkodhatnak.   


A Machete gyilkol első része egy király trashfilm volt, a folytatás kicsit viszont sok lett. Nem az agyatlanságból, ahhoz már hozzászoktam, egyszerűen csak nem működött úgy, ahogy kellett volna. Még magához képest is ostoba és egy jó negyed órával hosszabb a kelleténél. Ennek ellenére el lehet vele ütni az időt, a fricskák, bennfentes poénok és a pörgés miatt egyszer meg lehet nézni, de szigorúan csak azoknak, akik nem félnek veszteni 30-40 IQ pontot.


Összegzés:

Színészek: 10/7
Zene: 10/6
Kategórián belül: 10/6

Végítélet: 60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése