2013. július 10., szerda

Gru 2 kritika



Gru 2



Anno 3 éve a Gru egy hipercuki animációs film volt, aminek különlegessége, hogy egy negatív hős volt a főszereplő. Természetesen megtörténik a jellemfejlődés és jófiú lesz, de ez, ebben a műfajban abszolút egyedi. És akkor még az idióta kis minionokról nem is beszéltünk, akik végképp feldobták a cselekményt. Az első rész siker, jöhet a folytatás, ami ezúttal az érzelmekre koncentrál.


Gru tisztességes családapává vált és boldogan él Agnes, Margo és Edith társaságában. Az Antigonosz liga azonban elrabolja hősünket és megkérik, hogy segítsen nekik megtalálni egy új bűnözőt, akinek pusztító fegyver van a birtokában. Gru újra játékba száll, de közben a lányokra is figyelnie kell.


Mégegyszer nem lehetett ugyanazt a formulát elsütni, úgyhogy a készítők ezúttal a legalapvetőbb érzelemre építették a cselekmény vázát: a szerelemre. Gru és legidősebb csemetéje is szerelembe esik, aminek előre tudjuk mi lesz a kimenetele és ez sajnos az egész összképre rányomja bélyegét. A Gru 2 iszonyúan kiszámítható, mondhatni sablonos, és nem csak ez az egyetlen hibája. A minionok többet szerepelnek és olykor inkább idegesítőek, mintsem viccesek. És akkor még nem említtetem Gru társát, az infantilis hiperaktív módjára viselkedő Lucy-t, akit azért a végére megszeretünk, de néhol szabályosan le tudtam volna keverni neki néhány pofont.
Félreértés ne essék a Gru 2 közel sem rossz film, csak elmarad az első résztől, holott többet akart nyújtani. De térjünk rá inkább a pozitívumokra. A másfél órás játékidő végig pörög, remekül szórakozunk, a cselekmény változatos és szerencsére sikerült megtartani az első részben fellelhető erények javát. Gru továbbra is jó arc, Agnes még mindig a filmtörténelem egyik legtündéribb szereplője és a gonosz El Macho is szimpatikus, azt leszámítva, hogy nagyon kevés szerep jut neki. A poénok többnyire működnek, ezekért elsősorban a néhol túlzásba vitt minionok a felelősek, de a többiek is igyekeznek, az Alien kikacsintásért pedig orbitálisan nagy pacsi!


Aki szerette az első részt, az valószínűleg bírni fogja ezt is! Közel sem tökéletes, elég sok hibája van, de szerencsére képes szerethető és szórakoztató maradni, így nem lehet rá nagyon haragudni. Egyszeri nézést okvetlenül megér 0-tól 99 éves korig, de abban nem vagyok biztos, hogy kell nekünk egész estét film a minionokról. Na majd meglátjuk, soha rosszabb folytatást.


Összegzés:

Színészek: -/-
Zene: 10/7
Kategórián belül: 10/7,5

Végítélet: 72%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése