2013. július 8., hétfő

Deadpool teszt



Deadpool



Teljesen véletlenül akadtam rá a játékra, de utólag nem is bánom, hogy így történt. A Marvel univerzum legkülöncebb antihőse nevéhez méltó játékot kapott.


Én vagyok a főszereplő!
Deadpool az egyetlen képregényfigura, aki tudja magáról, hogy fiktív alak és hogy kicsoda valójában. Ehhez mérten akar magáról egy játékot. Ebbe a játékba csöppenünk be mi, és követjük, illetve irányítjuk a főhőst. Történet lényegében nincs, hisz a forgatókönyvet Deadpool magasról leszarja, csak zúzni akar meg csöcsöket markolászni. Persze van egy váz, amire épül a cselekmény, „mentsd meg őt, öld meg azt, találd meg amazt” szisztémájú küldetések várnak ránk. A játékmenet egy mezei hack n slash, amit nagyjából az Arkham játékok harcrendszeréhez tudnék hasonlítani. Ez egy idő után viszont elég monoton és repetitív lesz, de a készítők igyekeztek feldobni egy kis oldalnézetes retró mókával. Ez abszolút telitalálat, csak kevés ideig tart. Deadpool Marvel karakter, tehát számos ismerős figura feltűnik a játékmenetben. Senki nem kap jelentős szerepet, mégis marha jó őket látni. Itt van Rozsomák (Farkas, ha úgy tetszik), Vadóc, Death, Cable, gonosznak pedig Mr. Sinister. 


Kasza-kasza-durr-durr
Mint említettem egy sima hack n slash mókával állunk szemben, ami kapott egy úgynevezett fejlődési rendszert. Mi magunk nem lépünk szintet, de a pályán rengeteg Dp pontot szedhetünk fel, ami afféle pénzként funkciónál. Kezdésként van katanánk és két pisztolyunk, de később vehetünk dupla kalapácsot, shotgunt, gépfegyvert, aknákat, gránátokat és így tovább. Speciális képességeket is vásárolhatunk, mint az életerőnk növelése, kombók még halálosabbá tétele és a többi. Nemcsak saját magunkat fejleszthetjük, hanem fegyvereinket is. Legyen akár ütő vagy lőfegyver, mindenhez vásárolhatók extrák: plusz sebzés, plusz töltények, tűzgyorsaság. Ezekre pedig szükségünk is van, ugyanis a játékban embertelen mennyiségű ellenfél van. Ez főleg az utolsó helyszínen szembetűnő, ahol végeláthatatlan csordákban özönlik a nép és bizony össze kell szednünk magunkat, ha ép bőrrel akarjuk megúszni. 


Humorbonbon
A Deadpool játék egyáltalán nem lógna ki az átlagból, egy dolog mégis megmenti: maga a főszereplő illetve annak humora. Egyszerűen végigröhögtem az egész játékot, a főhős ontja magából a cseppet sem fárasztó, jobbnál-jobb poénokat, amik annyira szórakoztatóvá és szerethetővé teszik a játékot, ami ritka kincs manapság. "What's the sound of one robotic arm clapping? Dubstep." Csak, hogy egyet említsek a sziporkák közül, de az is zseniális, ahogy Deadpool szó szerint halálra unja magát Cable szövegelésén. 

Summa
A Deadpool játék nem váltja meg világot, sem grafikailag, sem játékmenetben, sem történetét tekintve, mégis abszolút megéri azt az 5-6 órát, amíg játszunk vele. Tökéletesen bemutatja a főhőst, elképesztően stílusos és piszok szórakoztató. Hiába repetitív, egyszerűen nem lehet abbahagyni, annyira visz magával a lendület és a főszereplő ökörködése. Hollywood pedig példát vehetne, mert ez a játék tökéletes alapja lenne egy Deadpool filmnek! Kár, hogy nekik nincs tökük hozzá, de azért reménykedjünk. Deadpool filmet a népnek!


Összegzés: 

Grafika: 10/7
Zene: 10/7,5
Játékélmény: 10/8

Végítélet: 75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése